Autogramiáda P. Zdeňka Jančaříka

Datum / čas
06.12.2015
10:00–12:00


V neděli 6. 12. bude po bohoslužbách v 9.00 a 10.30 podepisovat svou novou knihu Přeskočit horu P. Zdeněk Jančařík, náš bývalý kaplan. Nabízí v ní praktické rady k duchovnímu růstu a současně svůj životní příběh kněze-konvertity, jehož podstatnou část prožil právě u nás v Kobylisích. Autogramiáda proběhne ve farní knihovně.

Anotace ke knize

Přeskočit horu – duchovní cvičení jako osobní příběh

„Duchovní cvičení? To není nic pro mě. K tomu jsem nedorostl,“ řekne si část čtenářů. Jiní už mají svou zkušenost, ale očekávali od toho víc. Někde se stala chyba. Ale kde?

Autor chtěl původně čtenářům předložit čtivou praktickou příručku, jak zdárně absolvovat duchovní cvičení. Jak se na ně připravit, co si s sebou vzít i nevzít, čím se nenechat zaskočit, co se bude během těch dnů odehrávat v jejich nitru, co je může polekat a co rozptylovat, takže celá snaha přinese jen poloviční užitek.

Jenže do duchovních cvičení vstupuje každý i se svým osobním životním příběhem, i ten se tu hlásí o slovo! Před účastníkem cvičení, se tu rozbalují vzpomínky na dětství, na neutěšený vztah s rodiči, na vlastní konverzi a cestu ke kněžství, na duchovní zrání. Aspoň to se přihodilo autorovi knížky, salesiánskému knězi a známému publicistovi.