Brigáda v Drastech, budování klášterního areálu

Datum / čas
17.09.2022
9:00–17:00


Rádi bychom vás opět přizvali k budování klášterního areálu v Drastech, které zdárně pokračuje. V současné době již roste hrubá stavba klášterní kvadratury s kaplí sv. Terezie. Při naší poslední červnové brigádě jsme sestrám mimo jiné pomohli s budováním základů pro klášterní zeď. Obědovou pauzu jsme společně se sestrami zahájili modlitbou breviáře a následným obědem z přinesených zásob v nově vybudovaném altánu. Během oběda byla příležitost si se sestrami také pohovořit o tom, jak se jim na novém místě žije a jak se jim daří překonávat všechny výzvy související se stavbou kláštera. 

A protože od naší poslední červnové návštěvy v Drastech už uplynulo pár měsíců a práce je pořád dost, plánujeme další brigádu v sobotu 17. září 2022, na kterou všechny srdečně zveme. Sraz je v 9.00 hod přímo v Drastech na dvoře kláštera.

Příjezd do Drast je možný autem nebo příměstským autobusem č. 374 z Kobylis do zastávky Klecany, Drasty – zastávka na znamení. Nářadí a rukavice jsou k dispozici, svačinu si prosím vezměte s sebou. Většinou se jedná o práce na pozemku i v budovách. Pokud se rozhodnete k nám přidat, prosíme, abyste se předem přihlásili na emailové adrese: marian.krocek@seznam.cz, abychom věděli, kolik nás bude, a mohli to dát dopředu sestrám vědět.

Pokud byste se rozhodli stavbu klášterního areálu podpořit finančním příspěvkem, můžete tak učinit zasláním daru na účet u Komerční banky číslo 115-3844130247/0100. Sestry jsou vděčné za každou pomoc a za všechny dobrodince se pravidelně modlí a každý měsíc je za ně sloužena mše svatá. 

Bližší informace o budování kláštera najdete na stránkách https://karmeldrasty.eu/, kde najdete také obecné informace o brigádách a dalších možnostech, jak sestry při jejich díle podpořit. 

Těšíme se na viděnou v Drastech. Za společenství Beta 

Marián Kroček