Farní návštěvní volenka, po jednotlivých bohoslužbách, 1. a 8. března

Datum / čas
01.03.2020–08.03.2020
0:00


V době postní si lidé dávají různá předsevzetí. Pastorační rada farnosti přichází s návrhem aktivity, která by mohla být takovým netradičním, ale velmi užitečným předsevzetím pro přípravu na Velikonoce. Pro naši velmi početnou farnost by bylo určitě prospěšné, aby se vytvářely osobnější vztahy. Mnohdy se potkáváme léta v kostele, třeba v jedné lavici, a neznáme ani svá jména. Postní aktivita se tedy týká vzájemných návštěv. Během doby postní každý, kdo se do akce zapojí, navštíví a pozve nějakého člověka nebo rodinu. Ti odvážnější si mohou takovou schůzku domluvit sami.

V neděli 1. a 8. března bude v kostele po ohláškách taková návštěvní volenka. Vyzveme ty, kteří o to stojí, aby se shromáždili v zadní části kostela a tam se vzájemně oslovili, vyměnili si kontakt a domluvili schůzku. Může to být pozvání domů na oběd, večeři, nebo třeba do cukrárny či na výlet, pokud někdo chce být na neutrální půdě. Kdo je nesmělý a bude chtít nechat volbu v rukou náhody, tak vyplní LÍSTEK, kde velmi stručně představí sebe (například: rodina s 3 dětmi, bezdětní manželé, samotný 50 letý člověk…) a očekávání, s kým by se chtěl setkat (například: s kýmkoli, s rodinou, se starým člověkem…). Na lístky bude v kostele během celého týdne od 1. do 8. března připravena krabice.

Někteří členové pastorační rady pak zprostředkují na základně lístků seznámení. Pro usnadnění prvotní komunikace vám nabídneme témata nebo otázky, o kterých se můžete bavit. Nikoho k tomu nebudeme nutit, je to jen taková nabídka, nápad k vyzkoušení.

P. Martin Hobza