Literární večery nad knihou ve farní knihovně

Datum / čas
16.11.2021
19:30–22:00


Milí přátelé duchovní literatury, rádi bychom Vás opět srdečně pozvali na další literární posezení, které se bude konat v úterý 16.11. v 19.30 ve farní knihovně. 

Každý nemá charisma evangelizace, ale asi každý z nás se dostal do situace, kdy se snažil někomu předat a vysvětlit svou víru a podstatu křesťanství, ať už v rodině, svým přátelům, nebo kolegům v práci. Nedávno vyšla v nakladatelství Doron unikátní kniha Otto Neubauera s názvem Mission Possible (Misie je možná) s podtitulem „Příručka k nové evangelizaci“, která není jen klasickou příručkou, ale souborem různých svědectví a příkladů, jakými způsoby lze víru sdílet v dialogu s druhými. Kniha je zpracovaná velmi moderním, svěžím a přístupným způsobem, který může být pro mnohé inspirující, proto jsme se rozhodli jí věnovat listopadový literární večer.

Otto Neubauer se nové evangelizaci věnuje intenzivně už více než čtvrt století. Působil v evangelizační škole mezinárodní komunity Emmanuel, jejímž je členem. Jako blízký spolupracovník vídeňského kardinála Schönborna inicioval akce Noc kostelů a Dny víry (městské misie), jimiž jsme se inspirovali i v České republice. V současnosti je ředitelem Akademie pro dialog a evangelizaci, která se snaží stavět mosty mezi různými proudy v církvi, politice, kultuře i mezi lidmi různých vyznání. Je ženatý, otec šesti dětí, s rodinou žije ve Vídni. 

Na prosinec připravujeme společné setkání nad knihou Stín Otce – příběh o Josefovi z Nazareta, kterou napsal Jan Dobraczyński. Knihy si již dnes můžete zapůjčit v naší farní knihovně.

Těšíme se na vás, vaši knihovníci.