Světový den mládeže pražské arcidiecéze

Datum / čas
28.03.2015
Celý den


Světový den mládeže pražské arcidiecéze se koná před Květnou nedělí, v pátek 27. března od 19.30 v kostele sv. Ignáce v Praze 2 a v sobotu 28. března od 9.30 v Salesiánském středisku mládeže v Praze 8  – Kobylisích. Mottem letošního setkání jsou slova vybraná papežem Františkem:  „Blahoslavení čistého srdce, neboť oni budou vidět Boha“ (srov. Mt 5,8). Slavnost vyvrcholí mší svatou celebrovanou kardinálem Dominikem Dukou.

Papež Jan Pavel II. si přál, aby se mladí lidé každý rok setkávali v diecézích se svými biskupy, a tak i mladé z Arcidiecéze pražské náš arcibiskup Dominik Duka zve ke společné oslavě Světového dne mládeže, která probíhá před Květnou nedělí na celém světě.

Setkání se bude konat v pátek 27. března od 19.30 v kostele sv. Ignáce v Praze 2 a v sobotu 28. března od 9.30 v Salesiánském středisku mládeže v Praze 8  – Kobylisích. V pátek zveme všechny ke společné modlitbě se zpěvy z Taizé a v sobotu úvodní katechezi, návazné diskusní skupinky, odpolední workshopy a semináře na zajímavá témata, společné slavení liturgie, a hlavně na osobní setkání nás všech s naším arcibiskupem Dominikem Dukou. Účast mj. přislíbili otcové Zdenek Wasserbauer, Michal Němeček, Michael Špilar a řada dalších zajímavých osobností. V programu nebude chybět místo pro sport, posezení v čajovně či prostor pro modlitbu a svátost smíření. Světový den mládeže koordinuje Arcidiecézní centrum pro mládež Praha.

Více informací na http://praguesdm.webnode.cz/ a http://www.facebook.com/Praha.ADCM