Do tábora s Tomášem Klusem?

Pomáháme řeckému uprchlickému táboru Diavata, kde jsou několik let nuceni přebývat především váleční uprchlíci ze Sýrie.

Nyní se vypravuje už třetí kamion plný zimního oblečení, bot, dek, spacáků, ale také plyšáků pro radost dětem.

Dále průběžně SBÍRÁME šicí stroje, šicí/ pletací potřeby, léky, vitamíny a jiný zdravotnický materiál, výtvarné potřeby, drogerii, Savo, dětskou umělou výživu. Může být načaté, použité, ale funkční. Spacáky, karimatky, stany, deky. Ve stanech tam žijí celé roky. Další kamion bude vypraven do léta – oblečení, ale také cokoliv dalšího, si nechávejte zatím u sebe.

Touto cestou poptávám také SKLAD k vyhlášeným sbírkám (vždy cca 3 týdny) na uskladňování věcí, který bych si opečovávala – nejde tedy o  práci s  tím spojenou. Ideálně v  Kobylisích a  okolí, od  12 m2, přístupný autem/dodávkou, minimum schodů – garáž, sklep, volná místnost na úřadech či ve školách. Pokud by se našel sklad přístupný pro kamion, bylo by to ještě lepší!

Iniciátorkou a neúnavnou srdcařkou je mj. Eva Zahradníčková z Brna a Jiří Linka ze Zlína, kteří na místo s týmem dobrovolníků 5 let jezdí. A kdo chce odjet pomáhat s Tomášem Klusem do tábora Volvi, nechť se mu přihlásí. Autobus odjíždí v dubnu.

web: diavata.cz; fb: Diavata – Praha, zprávy přes Messenger Věra Novotná email: vzajemnapomoooc@seznam.cz.
Kontaktní osobou jsem já, nicméně do poslední sbírky se z farnosti zapojilo mnoho dobrých žen. Předem vám děkuji za dobrou vůli pomáhat.

Věra Novotná

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *