Hledám Boha?

„A co to proboha vlastně hledám?“ Prostá otázka, kterou si klademe při přehrabování věcí v tašce. A přitom právě tak nějak opravdové hledání Boha začíná. V okamžiku, kdy se svobodně a bez předsudků zeptám: „Připustím-li možnost, že jsi, Bože – kdo jsi?“

Myslím-li tuto otázku vážně, mohu důvěřovat tomu, že nezůstane bez odpovědi. Tak to alespoň odpovídá zkušenosti mnoha lidí, kteří se na cestu hledání Boha vydali. A vytrvali v ní, i když se jim zpočátku zdálo, že odpovědi přicházejí jen velmi pomalu.

Může se stát, že Vám během prvních kroků na této cestě bude chybět průvodce. V takovém případě Vám dobrým rádcem může být třeba indický jezuita Anthony de Mello. Jeho meditační promluvy naleznete zachyceny ve čtivých knížkách Bdělost či Cesta k lásce.

Pokud je Vám naopak od počátku bližší lidský kontakt, vydejte se bez obav mezi nás na nedělní dopolední mši. Naši kobyliskou farnost Sv. Terezičky, spravovanou bratry salesiány, naleznete u výstupu metra „C“ stanice Kobylisy. I když jsme mladá a aktivní farnost zaměřená na práci s mládeží a rodiny s dětmi, navštěvují naše mše i kurzy lidé všech generací.

Co nabízíme?

Chcete-li se dozvědět o Bohu neformální a diskusní formou, při nezávazném setkání s podobně hledajícími lidmi, přijměte prosím pozvání na kurzy Alfa. V naší farnosti je také možné nechat se pokřtít, samotnému obřadu křtu předchází zhruba dva roky přípravy – více informací uvádíme v rubrice Příprava na svátosti.  Konají se u nás i nejrůznější přednášky a setkání, najdete je v rubrice Akce.

V minulých letech jsme se zaměřovali například na témata Radost a naděje a Církev – společenství svolávané Pánem. Více si o tom můžete přečíst v sekci Pastorační plán. Zajímavé nahrávky různých besed, přednášek a setkání si můžete poslechnout zde.

Těšíme se s Vámi na viděnou!