Patroni – doprovázení pro nově příchozí do naší farnosti

Seznamme se s projektem Patroni

Tento projekt chce řešit anonymitu lidí v naší velké farnosti. Zveme nově příchozí do našeho středu, aby se tu mohli cítit jako doma a zařadili se do nějaké skupiny, pokud o to mají zájem. Patroni jsou ochotní farníci, kteří budou nově příchozí seznamovat s děním i s lidmi naší farnosti. Zájemci se tak mohou seznámit s patronem, který se jim bude věnovat. Níže je k dispozici je leták, kde najdete základní informace o tomto projektu a také kontakty.

Patroni – leták s informacemi k projektu 

Dotazník pro nově příchozí do farnosti

Otevřená společenství přijímající nové zájemce

 

Projekt byl vytvořen před dobou Covidovou, když byl farářem Martin Hobza. Ten s pastorační radou farnosti přemýšleli nad tím, jak snížit anonymitu v naší velké farnosti, jak pozvat nové lidi do našeho středu. Jde tady o ty, kteří zde nikoho neznají a rádi by se s někým seznámili a mohli tak vystoupit z anonymity, kterou mohou už nějaký čas prožívat. Patroni jsou ochotní farníci, kteří mají s naší farností a celým Salesiánským centrem dostatečné znalosti a zkušenosti nato, aby mohli nově příchozí seznámit s děním i s lidmi tohoto díla. Zájemci z řad nově příchozích se tak mohou přes osobní kontakt po nedělní mši svaté seznámit s některým patronem, který se jim bude věnovat. Případně se mohou obrátit na koordinátora Tomáše Kašpara. Ten jim najde vhodného patrona. Patron se bude novému člověku či rodině věnovat zhruba rok a uvede tak zájemce do dění farnosti a střediska mládeže, pomůže najít vhodné společenství, navázat kontakty a začlenit se.

Prosíme o modlitbu za patrony i nově příchozí. Pokud má někdo zájem připojit se ke službě patronů, napište prosím na email farnosti.

Za užší tým patronů vás zdraví Radek Gottwald, Zuzka Jiráková, Tomáš Kašpar, Věra Novotná a Tomáš Redlich

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *